SEO

Search Engine Optimization στα e-Shop της ACT

 

 

Τα e-Shop της ACT είναι κατασκευασμένα με τρόπο που να εξασφαλίζουν την καλύτερη δυνατή εμπειρία στο χρήστη.  Αυτό επιτυγχάνεται σε μεγάλο βαθμό με την αποφυγή εναλλαγής  σελίδων, με το να αλλάζουν δηλαδή δυναμικά και άμεσα μόνο τα μέρη της σελίδας που αφορούν τις ενέργειες του.

Η ενσωμάτωση του SEO στις σελίδες αυτές στοχεύει στο να διατηρήσει αμείωτη την εμπειρία του χρήστη σε σχέση με την ταχύτητα και την εμφάνιση, και αν γίνεται να την βελτιώσει ακόμα περισσότερο. Ταυτόχρονα,  στοχεύει να παρουσιάσει  ανάλογης ποιότητας «εμπειρία» και στα ρομπότ των Μηχανών Αναζήτησης, με σκοπό βέβαια να συμπεριληφθούν όσο το δυνατό περισσότερες σελίδες με όσο το δυνατό περισσότερα στοιχεία στα αποτελέσματα των Μηχανών αυτών  (Google κατά κύριο λόγο).  Παρακάτω δίνεται μια σύντομη περιγραφή του τρόπου που πετύχαμε αυτούς τους στόχους στην ACT:

 

Εμφάνιση στο χρήστη

Ο μηχανισμός του SEO ενεργοποιείται μόνο όταν το πρόγραμμα καταλάβει ότι καλείται από ρομπότ Μηχανής Αναζήτησης. Συνεπώς η επικοινωνία με τον πραγματικό χρήστη δεν επιβαρύνεται όσο κι αν αυτή κρατήσει.

Αντίθετα, ο χρήστης τώρα επωφελείται από τα “pretty URLs”, από τους περιγραφικούς δηλαδή τίτλους που εμφανίζονται στην κορυφή της σελίδας, και περιγράφουν το μοντέλο του αυτοκινήτου και το ανταλλακτικό που έχει επιλέξει. Η περιγραφή αλλάζει άμεσα με κάθε αλλαγή επιλογής μοντέλου ή ανταλλακτικού από το χρήστη. Οι τίτλοι αυτοί είναι σημαντικοί στη λειτουργία του SEO, ταυτόχρονα όμως με μια ματιά πληροφορούν για τις τρέχουσες επιλογές στο e-Shop. Χρησιμεύουν επίσης για να μπορεί κάποιος να ξαναγυρίσει αυτόματα στις συγκεκριμένες επιλογές είτε πρόκειται για “back”, ή για επιστροφή μετά από μακρόχρονη απουσία, ή για αποστολή σε τρίτους που θα δουν ακριβώς αυτό που βλέπει ο χρήστης.

 

Εμφάνιση στο ρομπότ

Το ρομπότ της Μηχανής Αναζήτησης ξεκινά από ένα από τα παραπάνω URL και καλεί την ανάλογη σελίδα του e-Shop με τις επιλογές μοντέλου (και ανταλλακτικού) που περιγράφονται σ’ αυτό. Το e-Shop του παραδίδει την σχετική σελίδα με τα στοιχεία που θα εμφανιστούν σε αναζητήσεις. Ταυτόχρονα του παραδίδει συνδέσμους (Links) που θα το οδηγήσουν να καλέσει και να αποθηκεύσει τις επόμενες σελίδες. Οι επόμενες σελίδες που ακολουθούν το URL ενός μοντέλου, π.χ. είναι αυτές που περιγράφουν τις κατηγορίες των ανταλλακτικών του, και οι επόμενες από αυτές είναι οι σελίδες που περιγράφουν τα συγκεκριμένα ανταλλακτικά. Έτσι το ρομπότ καταλήγει να ψάξει και να αποθηκεύσει χιλιάδες σελίδες που συνδέουν και περιγράφουν όλες τις μάρκες και μοντέλα τις εταιρείας με όλα τα ανταλλακτικά που προσφέρει η εταιρεία.

Παράλληλα στο ρομπότ παραδίδονται τίτλος, περιγραφή και λέξεις-κλειδιά. Οι λέξεις-κλειδιά χρησιμεύουν για να εστιάσουν καλύτερα οι αναζητήσεις. Ο τίτλος εμφανίζεται στην πρώτη γραμμή των αποτελεσμάτων αναζήτησης και επιβεβαιώνει – επεκτείνει το θέμα αναζήτησης. Η περιγραφή εμφανίζεται στις επόμενες γραμμές των αποτελεσμάτων και έχει θέση σύντομου καλέσματος – διαφήμισης της εταιρείας. Τίτλος, περιγραφή, και λέξεις-κλειδιά είναι παραμετροποιήσιμα από την εταιρεία.

Οι παραπάνω μέθοδοι έχουν αποδειχθεί στην πράξη, όπου χιλιάδες προϊόντα εμφανίζονται σε πολύ ευνοϊκές θέσεις σε αναζητήσεις με όλες τις Μηχανές Αναζήτησης. Στην ACT παρ’ όλα αυτά δεν σταματάμε να βελτιστοποιούμε τις τεχνικές SEO μαθαίνοντας από τα αποτελέσματα. Και ας μην παραβλέψουμε τέλος την βελτίωση της εμπειρίας του ανθρώπου-χρήστη που πηγάζει από τις τεχνικές αυτές.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΜΑΣ

  • Με μια σειρά στρατηγικών κινήσεων και συνεργασιών και πάντα με γνώμονα την ισχυρή τεχνογνωσία που διαθέτουμε, επενδύσαμε και αναπτύξαμε πρωτοποριακές λογισμικές εφαρμογές, αποκλειστικά προσαρμοσμένες στις απαιτήσεις των επιχειρήσεων από το χώρο των οχημάτων.

    Η ευελιξία των εφαρμογών μας, σε συνδυασμό με την συνέπεια, αξιοπιστία και εμπειρία μας, έχει οδηγήσει την πλειοψηφία των μεγαλύτερων εταιρειών της Ελληνικής αγοράς, να έχουν εμπιστευτεί την οργάνωση των επιχειρήσεων τους στην ACT.

Δείτε Περισσότερα

Η ΕΤΑΙΡΙΑ ΜΑΣ

 
  • home ACTAE
  • phone211 3009300 (9:00 - 17:00)
  • mailinfo@actae.gr
  • mapΛΕΩΦΟΡΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 367